Prešov v osemfinále PVP proti Sloge Doboj z Bosny a Hercegoviny

15.11.2005 Celý región

Viedeň 15. novembra (TASR) – Hádzanári slovenského majstra Tatrana Prešov narazia v osemfinále Pohára víťazov pohárov na klub z Bosny a Hercegoviny RK ...
Viedeň 15. novembra (TASR) – Hádzanári slovenského majstra Tatrana Prešov narazia v osemfinále Pohára víťazov pohárov na klub z Bosny a Hercegoviny RK Sloga Doboj. Prvý z dvojice zápasov o najlepšiu osmičku súťaže odohrajú Prešovčania 3. , resp. 4. decembra na Balkáne, odvetu o týždeň neskôr na domácej palubovke Tatran Handball Areny.

Tréner slovenského šampióna František Šulc výsledok utorňajšieho žrebu v sídle Európskej hádzanárskej federácie v rakúskej Viedni privítal slovami: \"Musím sa priznať, že je to pre mňa obrovská neznáma a nemám žiadnu predstavu o sile súpera. Určite sme mohli dostať aj kluby oveľa zvučnejšieho mena z hádzanárskych veľmocí ako je Nemecko, Španielsko, Švédsko, či Francúzsko, no nikoho neradno podceňovať. Skutočnosť, že hráme prvý zápas vonku, môže byť dvojsečnou zbraňou, ak však zoženieme dostatok informácií môže to byť pre nás istá výhoda. \"
Najbližší súper Prešova v pohárovej Európe bol pred žrebovaním v koši nasadených tímov, ktorý pozostával z postupujúcich z 3. kola PVP. Doboj si na ceste do osemfinále dvakrát v 3. kole poradil s chorvátskym RK Osijek Elektromodul (30:27 a 27:23). \"Možno práve cez Chorvátsko sa nám podarí zohnať videokazetu, veď náš Michal Jančo tam ešte vlani pôsobil v Rijeke, \" dodal Šulc.
Tatran si účasť v osemfinále PVP zabezpečili iba v sobotu ich jediným víťazstvom v F-skupine Ligy majstrov nad Dinamom Bukurešť (30:25), ktoré im vynieslo aj konečnú tretiu priečku. V osemfinále niektorej z európskych klubových súťaží bude hrať Prešov už po druhý raz v poradí, vlani v najprestížnejšej Lige majstrov vypadol po dvoch prehrách s nemeckým favoritom THW Kiel.
Vo Viedni sa v utorok žrebovali aj ďalšie tri európske mužské súťaže a nových konkurentov spoznali aj súperi Prešova zo skupinovej fázy LM. Víťaz F-skupiny španielsky BM Ciudad Real si sily zmeria s maďarským Pick Szegedom a MKB Veszprém KC nastúpi proti dánskemu Aarhusu. Aj po vypadnutí Prešova bude mať ešte slovenská hádzaná zastúpenie aj v elitnej šestnástke starého kontinentu - reprezentačný krídelník Martin Straňovský v drese španielskeho Ademaru Leon sa môže tešiť na osemfinále s ligovým rivalom Portlandom San Antonio.
Ďalší mladý Slovák v pohárovej Európe Michal Shejbal bude mať v bránke nemeckého bundesligistu Frisch Auf! Göppingen v osemfinále Pohára EHF do činenia s tureckým Besiktasom Istanbul, ktorý v predkole LM do prešovskej F-skupiny neprešiel práve cez Dinamo Bukurešť.
 

Vyberte región

mark